Cursos

10 RAONS PER APRENDRE UNA NOVA LLENGUA

Arriba la primavera i amb ella els nous i no tan nous propòsits; anar al gimnàs, fer dieta, aprendre a cosir, ballar lindy-hop i com no, començar i reprendre l'aprenentatge d'una llengua estrangera.

Ja sabem que potser no és la primera vegada que ho intentes i que la manca de temps, motivació i les dificultats inherents en aquest procés d'aprenentatge (és que l'anglès i jo no ens portem bé!) han frustat els teus intents anteriors.

Per què ara hauria de ser diferent? Doncs anem a donar-te 10 raons per les quals aprendre i practicar un nou idioma és un bon assumpte.

10 RAONS PER APRENDRE UNA NOVA LLENGUA

1.- Un nou idioma, un nou repte. Si ja has començat alguna vegada a estudiar anglès (o qualsevol altra llengua) o és la teva assignatura pendent, segur que sents que t'agradaria poder continuar aprenent i aconseguir un bon nivell. Potser et fa por, vergonya, mandra...però quan arribin els bons resultats, ja no tornaràs a ser la mateixa persona. Perquè superar entrebancs i dificultats és altament sastisfactori.

2.- Ningú va dir que fos fàcil...però podria ser divertit? Aprendre un idioma requereix un cert grau de compromís i treball dur. Però també suposa la possibilitat de passar una bona estona, de riure't de tu mateix, de permetre't equivocar-te i aprendre d'aquest error. I riure dona anys de vida, seguríssim.

3.- L'amo del karaoke. Aprofita per cantar en la dutxa, en el cotxe i en les reunions familiars sense haver d'inventar-te la lletra o crear un nou idioma. Podràs estimar/odiar els grans èxits de la música amb coneixement de causa: we all live in a yellow submarine, yellow submarineeee.

4.- En bona companyia. Una llengua és una eïna de comunicació que et connecta amb altres persones, et fa sentir més a prop de l'altre i el seu aprenentatge ens ensenya que si hi ha voluntat no hi ha pronunciació terrible ni temps verbals erronis que puguin espatllar la comunicació entre dues persones.

5.- Donar en el clau. Establir-se un objectiu concret i realista ens ajuda a no abandonar el repte quan ens manquen les forces. Aquests mini-reptes (aprovar un examen, poder mantenir una conversa en un altre idioma) ens empenten a continuar treballant i no abandonar a les primeres de canvi. La confiança en les habilitats d'un mateix creix com l'escuma. I això ens fa sentir bé, ens empodera.

6.- La veu de Robert Deniro. Descobreix el plaer d'escoltar i gaudir d'una pel·lícula o una sèrie, sentint les vertaderes veus dels actors, sense preocupar-te pels subtítols, només per les crispetes.

7.- Obri la teva ment. I coneix noves cultures, nous costums i maneres de veure el món. Descobreix i acosta't a la diversitat i les curioses semblances amb la resta del planeta. El món serà un lloc molt més agradable si saps posar-te en el lloc de l'altre.

8.- Vacances internacionals. No t'atreveixes a demanar ni un cafè quan viatges pel món? Estudia un idioma i disfruta de les converses amb els cambrers, dels anuncis a les estacions i dels check-in en els hotels amb tota la tranquilitat del món. Pots fer amics d'altres països i explicar que efectivament, la paella no porta olives.

9.- Reunions i videoconferències, mai més un malson. Potser t'agafa una suor freda quan a la feina et truquen des de Frankfurt i Herr Schmidt amb un accent tancat, que no s'assembla en absolut als listenings que feies a classe, et parla a la velocitat de la llum sobre no sé què per a no sé quan. Aprendre un idioma en un principi potser no et fa entendre de primeres Herr Schmidt o Mr Jianlin, però sí et dona estratègies per a no sentir pànic quan sona el telèfon i augmenta la teva confiança en allò que vas posar en el CV.

10.- Sentir-se com a casa. Quan aprens un nou idioma, passes per moltes fases i crees un vincle de confiança amb les persones que t'acompanyen en el teu aprenentatge, el professorat o els teus companys de classe. Cadascú té unes fortaleses i necessita trobar la manera que millor li va per aprendre. En aquest camí, mai es trobarà sol.

PD: Si després de llegir aquest text t'han entrat una ganes boges d'aprendre i reprendre l'anglès, francés, alemany o portugués, a Will Languages, ja t'estem esperant amb els braços oberts. Algú ho havia de dir!

10 Marzo 2016

Comentarios 0 Comentarios
Facebook Will languages Twitter Will languages Google+ Will languages
Deja un comentario

En cumplimento de lo que establece la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de Diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal, y la Ley 34/2002, del 11 de Julio, de Servicios de la Sociedad de la Información y del Comercio Electrónico, les informamos que, mediante la cumplimentación de este formulario, los datos que nos facilitan quedaran incorporados y serán tratados en un fichero de propiedad de WILL LANGUAGES con la finalidad de poderle ofrecer los productos o servicios solicitados, así como informarle de novedades comerciales y ofertas promocionales relacionadas con esta página web. Le recordamos que puede ejercer en cualquier momento el derecho de acceso, rectificación, cancelación y oposición a sus datos de carácter personal mediante un correo electrónico dirigido a hello@willlanguages.com o bien mediante un escrito dirigido a Carrer de la Sèquia, 5 Entresòl 1A - Plaça Constitució. Girona.